Nieuws

21-02-2021

Therapieland

Via de Fortagroep (instelling voor geesteljke gezondheidszorg) mogen clienten van onze praktijk vrij gebruik maken van het aanbod op de website 'therapieland.nl'. Voel u vrij om te kijken of de informatie op deze website voor u nuttig is. Heeft u vragen over psychische klachten, aarzel dan niet om de praktijk te bellen en met de assistente te overleggen of een afspraak bij de praktijkpsycholoog voor u zinvol is.

20-02-2021

ECG en spirometrie

Patienten met diabetes of een verhoogde bloeddruk moeten jaarlijks een ECG laten maken. ECG's kunnen in onze praktijk gemaakt worden! De assistentes hebben een speciale opleiding gedaan, en de ECG's worden altijd eerst nabesproken met de huisarts. Bij twijfel overlegt deze met de cardioloog. De kosten van deze ECG's gaan - in tegenstelling tot wanneer deze bij de STAR of in het ziekenhuis worden verricht - niet van uw eigen risico af. Ook de apparatuur voor de longfunctietest hebben we gemoderniseerd, zodat we aan alle eisen van de professionele richtlijnen kunnen voldoen.

20-02-2021

Coronavirus: actuele adviezen van Thuisarts.nl

Wat te doen als u klachten of vragen heeft over het coronavirus? Lees hier de laatste adviezen van Thuisarts.nl over het coronavirus.

 Lees meer:

https://www.thuisarts.nl/nieuw-coronavirus

19-02-2021

Pfizer-vaccin voorkomt ziekte, maar ook besmetting

Mensen die zijn ingeënt met het vaccin van Pfizer/BioNTech, dragen het coronavirus veel minder snel over. Dat komt naar voren uit twee Israëlische studies en betekent dat de vaccins mogelijk niet alleen voorkomen dat mensen ziek worden, maar ook dat ze andere personen veel minder snel besmetten.

Lees het hele artikel op >> Nationalezorggids.nl

Publicatiedatum: 19-02-2021

08-02-2021

'Mooie beloning' voor medewerkers huisartsenzorg

Personeel in de huisartsenzorg krijgt er 2 procent aan salaris bij. De bonden hebben een principeovereenkomst over de cao bereikt met de werkgevers in de sector. Dat meldt CNV Zorg & Welzijn. "Een mooie beloning", zegt voorzitter Anneke Westerlaken. "Naast een mooie loonstijging, hebben we ook zinvolle afspraken kunnen maken over scholing en verlofsparen."

Lees het hele artikel op >> Nationalezorggids.nl

29-01-2021

Meer kinderen krijgen prikje tegen BMR en DKTP, mi

De deelname van pasgeborenen aan de vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond (BMR) en difterie, kinkhoest, tetanus en polio (DKTP) is ten opzichte van vorig jaar licht gestegen. De opkomst van meisjes geboren in 2007 bij de heerste HPV-vaccinatie is met 64 procent iets lager dan vorig jaar voor meisjes geboren in 2006 (72 procent). Dit meldt RIVM. 

Lees het hele artikel op >> Nationalezorggids.nl

01-09-2020

Start nieuwe praktijkverpleegkundige

Vanaf 1 september zal Madeleinde Kruisman in de praktijk van dr. Willemsen als praktijkverpleegkundige gaan werken. Ze heeft vele jaren ervaring in de gezondheidszorg, de laatste jaren als gediplomeerd assistente. Ze volgt de opleiding tot praktijkverpleegkundige/praktijkondersteuner en wordt daarmee de eerste persoon met deze opleiding in onze praktijk! Alhoewel ze in het begin nog zal moeten wennen aan de nieuwe omgeving, en de nieuwe computersystemen die op haar afkomen, hebben we dankzij haar zorgvuldigheid en leergierigheid er alle vertrouwen in. Net als Floor staat zij in nauw contact met dokter Willemsen, bij de geringste twijfel is er overleg over het te volgen beleid.